Jovana Brakočević Kancijan (©CEV)
Jovana Brakočević Kancijan (©CEV)

Jovana Brakočević Kancijan u MVP modu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 22:46

Na krilima srpske odbojkašice Hemik slavio protiv Marice Plovdiv - 3:0

Odmah na otvaranju Lige šampiona srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancijan pokazala je klasu. Hemik je na njenim krilima stigao do prve pobede u elitnom takmičenju protiv Marice iz Plovdiva, a ona je na kraju meča nagrađena MVP priznanjem - 3:0 (25:18, 25:23, 25:11).

Šampion Poljske je bio veliki favorit na papiru protiv bugarskog kluba, a tu ulogu je u potpunosti uspeo da opravda na domaćem terenu. Nekadašnja reprezentativka Srbije je bio glavno oružje i za njenu igru rival nije imao rešenje. U prvom setu je osvojila pet poena, u drugom koji je bio najneizvesniji sedam, a u trećem u kome nije bilo trunke neizvesnosti zaustavila se na dva. Ukupno je doprinela sa 14 poena, uz 50 odsto prolaza u napadu (24-12). Imala je po jedan blok i as servis.

Izabrane vesti

U grupi E je pobedu zabeležio i Ezačibaši, pa sada turska ekipa zajedno sa Hemikom drži vodeću poziciju. Po jedan poraz imaju Targovište i Marica Plovdiv. Rezultati su u ovoj grupi sasvim očekivani.

Ubedljivu pobedu upisao je i Vero Volej Milano, koji je lako izašao na kraj sa Prometejem - 3:0 (25:17, 25:20, 25:21). Naša reprezentativka Jovana Stevanović je sa novim klubom uspešno započela evropsku priču (10 poena).

Najneizvesniji susret prvog kola imali su Volero Le Kane i Alba Blaž - to je ujedno bio sudar dva srpska trenera. Pobedu je odneo Milan Gršić koji sedi na klupi francuskog sastava, a vođstvo od 2:1 je ispustila ekipa na čijem je čelu Stevan Ljubičić. Na kraju je na semaforu sijalo 3:2 za Volero Le Kane.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - PRVO KOLO

Grupa A

Utorak

Rešov - Miluz 3:0

Sreda

Koneljano - Vašaš 3:0

Grupa B

Sreda

Volero Le Kane - Alba Blaž 3:2

Vero Volej Milano - Prometej 3:0

Grupa C

Utorak

Novara - Potsdam 3:1

Sreda

Vakifbank - Crvena zvezda 3:0

Grupa D

Utorak

Fenerbahče - La Laguna Tenerife 3:0

Sreda

Lođ - Štutgart 0:3

Grupa E

Sreda

Ezačibaši - Targovište 3:0

Hemik Police - Marica Plovdiv 3:0



tagovi

OK Hemik PoliceCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara